Guide til nye studenter

Hva er en linjeforening?

En linjeforening er en studentdrevet organisasjon som erdedikert til studenter ved en spesifikk studieretning. Maskin- ogEnergiteknologi har linjeforeningen Smørekoppen! Linjeforeningen har eksistertsiden 1929 og har siden vært en aktiv og tradisjonsrik linjeforening som harlagt til rette for samhold og felleskap gjennom sine mange grupper ogarrangementer. I tillegg til et styre bestående av ulike stillinger, har Smørekoppenmer enn 20 ulike komiteer og undergrupper. Her finner man et bredt spekter avinteresser som blant annet: avisredaksjon, arrangementer, ølbrygging,verkstedaktiviteter, bedriftskontakter, musikkgrupper og turentusiaster. Hvisdu likevel ikke skulle finne en undergruppe som passer dine interesser, er detalltid rom for å starte din egen gruppe eller initiere nye arrangementer!

Verv

Når du som ny på Gløshaugen for første gang spaserer over Stripa, vil du garantert bli stoppet av minst en overivrig student på stand som tilbyr deg et verv. Som ny student er det å skaffe seg et verv den perfekte muligheten til å dyrke gamle, eller utforske nye interesser. Noe av det som gjør Trondheim til landets beste studieby er samholdet blant studentene, noe du garantert får føle på gjennom frivillige stillinger som verv. Innad i smørekoppen, finner du et mangfold av verv i ulike Comiteér. Vi har nemlig alt fra fotball- og innebandylag til band og studentbar. Du kan lese mer om de ulike mulighetene dine i oversikten over smørekoppens Comiteér her. Dersom du er interessert i å bli kjent med studenter fra andre studier og linjeforeninger er også mulighetene for verv mange, blant annet hos det studentdrevne Samfundet. Ellers er UKA en festival som arrangeres av studenter hvert oddetallsår, og også her er mulighetene for verv uendelige. Et bra verv er en god måte å sikre seg et liv utenom studiene, og vil i alle tilfeller være av større verdi enn en god karakter, når du møter voksenlivet etter endte studier.

Teknostart

Teknostart er et oppstartsprogram for førsteårssivilingeniørstudenter ved NTNU. Den første uken etter studiestart skal detgjennomføres et prosjekt som er relevant for den valgte studieretningen.Arbeidet foregår i grupper med andre studenter ved den samme studieretningen,og skal bidra til sosial og akademisk inkludering og mestring. Prosjektet vilikke ha noen innvirkning på karakteren så ambisjonsnivået er godt spredt blantgruppene. Det er ofte lite tid mellom skoledagene under teknostart og oppleggeti phadderperioden så sørg for å få nok søvn, mat og vann!

Ordforklaringer

Det er bare å bli vant til å møte nye og uforståelige ord og uttrykk når man begynner på NTNU. De fleste oppstod da våre besteforeldre studerte på NTH, en livlig gjeng der altså. Her skal dere få en liten innføring i basic urban slang for NTNUers:

INNAD I SMØREKOPPEN:

Smøregutt eller Smørejente: Maskinstudent som er medlem av Smørekoppen

Alle ord som slutter med Com: Dette er en komité/undergruppe i linjeforeningen.

Ph: Bytt ut alle f’ene dine i med ph i alt du skriver; fadder=phadder, flørte = phlørte og fin = phin.

Phaest [Fest]: Smørekopsk for fest.

INTERNT FOR HELE NTNU:

Koking: Skrive av en venns øving (en øving er noe som må leveres inn i hvert fag hver uke).

Fosskoking: Skrive av en venns øving uten å tenke på hva du skriver

Høyttrykskoking: Kopiere en annens øving i kopimaskin.

Fisking: Fiske opp en annens øving fra leveringshylla for å skrive av (evt. hvis du er slu; viske ut navnet og skrive inn ditt).

Immatrikuleringen: Offisiell skolestart, du bekrefter at du vil gå på NTNU.

Kjeller: Hver linjeforening har sin egen kjeller (les: bar) på Moholt, her arrangeres det masse morsomme arrangementer.

Bjørkelangen: Smørekoppens stolthet, et praktfullt og vakkert tog!

Pølseboden (Ohma Electra): Gratis pissoar døgnet rundt

FORDOMMER TIL DIV. LINJER:

elektrostudenter/omega linjeforening – AVSKY!

Energi og miljø – Er en gjeng med naturelskere og bedrevitere, som er på oppdrag for å redde verden.

Kjemi – Linjen med flest jenter.

MTEK – Linjen med flest kjekke gutter.

Dragvoll – Jeg hørte en gang om en som studerte på Dragvoll...