Hæla i taket. Tenna i tapeten. Ingen får veggene til å riste som når Swinghjulet presser luften gjennom stemmebåndene og drar i gang allsang! Swinghjulet løfter festen! Swinghjulet forvandler sorg til smil, smil til latter, latter til gledestårer, gledestårer til morfinrus, morfinrus til tomannsprat med Gud. Mer enn dette kan vi ikke love. Når Swinghjulet stiller opp er det ingen vei tilbake. Kvelden er dømt til å lykkes!

Greier du å lage lyd med munnen, samt på en eller annen måte å lære tekster, mangler du kun kropp og sjel. Om du mener du er en sjelden innehaver av alle disse egenskapene ønskes du velkommen som ny gledesspreder i Swinghjulet!

Selv om Swinghjulet er en svært gammel comité var den lenge glemt. Comitéen ble startet opp igjen etter en gjeng fant ut at de slapp først inn på oktoberfest mot å synge litt.

Tradisjoner er det som fungerte i fjor, og dermed er Swinghjulet kommet for å bli!

Musikkselskapet Swinghjulet har opptak på hver øving, der det kreves at du lager et vers til sangen "taxen" og kjøper bowlerhatt. Men alle er selvfølgelig velkommen på øving, medlem eller ikke.