PhaestCom består av en festglad gjeng som liker å spre sitt gode humør i sosiale lag. Det er derfor deres oppgave å arrangere A/F Smørekoppens tradisjonsrike fester – nye som gamle. Pr. 2019 er følgende fester et minimum:

Phaestum Immatrikularis (Immball)

Dette er festen hvor A/F Smørekoppen feirer at nye Smøregutter og Smørejenter har kommet til foreningen. Festen involverer seremonier, god mat og drikke, blide Smørejenter og Smøregutter og mye sang.

LaavePhaest

Denne festen ble for første gang arrangert høsten 2010. Festen involverte låve, rodeo (type mekanisk), duell, cowboyer, mexicanere, whiskey og Tequilla. Det var 250 deltagere og stemning stod mildt sagt i taket. Fremover prøver vi oss derfor på nytt og håper på, om mulig, enda bedre stemning og flere deltagere!

QuindePhaest

På nyåret trekker Smøreguttene og Smørejentene frem finstasen for å samles til en bedre middag og festlig kveld på byen. Denne gallaen ble til for nokså mange år siden da maskinstudiet bestod av kun gutter. Smøreguttene på den tiden innså at det ville være hyggelig med et sosialt lag med innslag av det motsatte kjønn. De bestemte derfor at de skulle holde en fest hvor alle og enhver kunne ta med seg en Quinde. I dag bruker vi tittelen Quinde som en kjønnsnøytral tittel på følget til Smørejenter og Smøregutter. På denne gallamiddagen er det altså tillatt å ta med seg en du har kjær, men det er absolutt ikke et krav. De senere år har bare i underkant av halvparten hatt med seg følge.