EMIL- og Smørekoppenrevyen

EMIL- og Smørekoppenrevyen er, som navnet tilsier, et revysamarbeid av og med studenter fra Energi og miljø og Produktutvikling og Produksjon. RevyCom ble stiftet i 1999, og har hvert år siden 2000 satt opp en ny revy hver vår. I 2017 ble revyen formelt sett en egen, uavhengig organisasjon; men den er fremdeles tett knyttet til både EMIL og Smørekoppen, og er åpen for alle medlemmer av linjeforeningene.

Gjennom årene har revyen stadig vekk byttet scene. Revyen har blitt satt opp rundt om på Gløshaugen, på Klubben på Studentersamfundet, i Verkstedhallen på Svartlamon, i 2017 flyttet vi oss nok en gang over til Samfundet: denne gang til Storsalen. Dette ble en stor suksess, og revyen kan fra nå skryte av å ha fyllt Storsalen! Revyen i 2018 ble holdt på Byscenen og etter revyen 2020 vil det ha blitt en tradisjon!

Se revyen

Se EMIL- og Smørekoppenrevyen 2023 - Tåkelys i Paradis her:

Finn oss i sosiale medier

Følg EMIL- og Smørekoppenrevyen på Instagram og Snapchat @emsmorevyen!

Undergrupper

Revyen har, tradisjonelt sett, i stor grad vært basert på en kultur hvor «alle gjør alt» og tar i et tak der det trengs - men vi har også undergrupper med hvert sitt ansvarsområde. Blant disse undergruppene har vi revybandet, kosegruppa, kostyme- og rekvisittgruppa, PR-gruppa, scenearbeiderne, skribentene, skuespillerne og revystyret. Revystyret består av to revysjefer, samt sjefer for alle undergruppene.

En revy er så mye mer enn det publikum får se under forestillingen. Band og skuespillere får selvsagt sin tid i spotlighten - men de hadde aldri kommet seg det om det ikke hadde vært for alle de andre undergruppene!

Band

For å skape liv og stemning har revyen selvfølgelig et eget band, som på forestillingene spiller under sanger og mellom sketsjer, og binder revyen sammen på mesterlig musikalsk vis. Bandet ledes av kapellmester og bandsjef.

Kosegruppa

For å lage en god revy er det viktig med god stemning og et godt fellesskap. I tillegg er det ganske hektisk i ukene før forestillingene, så det er behov for noen som har ansvar for å minne resten av medlemmene på å senke skuldrene - da stiller selvsagt kosegruppa opp! Kosegruppa består av de mest kosete og kakeglade medlemmene i revyen, og ledes av kosesjefen.

Kostyme- og rekvisittgruppa

Hvem hadde Gandalf vært uten stokken sin, eller Harry potter uten brillene? Se for deg skuespilleren til Nemo uten fiskedrakten, eller roboten Bender uten det avtagbare hodet. Ikke ulikt mange andre kulturelle innslag har også RevyCom behov for ekstra materiell og kostymer; og dette fikser kostyme- og rekvisittgruppa vår. Gruppa ledes av kostyme- og rekvisittsjef.


PR-gruppa

PR-gruppa bidrar til å skape oppmerksomhet rundt arrangementer, filme forestillingene, lage videodagbøker, legge ut bilder på facebook- og nettside, stå på stand før revyen, arrangere ballongslipp og lignende. PR-gruppa ledes av mediasjef.

Scenearbeiderne

Underveis i forestillingene skal rekvisitter av og på scenen. Scenearbeiderne tar del i revymagien og stemningen rundt show og regjerer scenen når lyset er slått av.

Skribentene

Skribentgruppa er for de som ønsker å være med på å forme revyen uten å stå på scenen. Skribentene deltar på skrivemøter og workshoper gjennom høsten og på våren frem til intensivperioden.

Skuespillerne

Er du glad i å leke og ha det gøy? Har du lyst til å utfordre deg selv, gjøre noe kreativt og samtidig få gode venner? Uansett om du aldri har stått på en scene før eller er en veteran i spotlighten er du hjertelig velkommen som skuespiller i revyen. Vi lærer av og hjelper hverandre fremover i hele prosessen, og bygger hverandre opp.

Styret

Styret består av to revysjefer, én med ansvar ut mot Smørekoppen og én med ansvar ut mot EMIL - samt mediesjef, teknisk sjef, festsjef, kosesjef og bandsjef.