Smørekoppens tradisjonelle doning, Kromprinsen, har en stolt plass i enhver Smørejente/Smøregutts hjerte. Men som alle andre levende vesener trenger han kjærlighet for å holde startpluggene i gang, og det har han fått siden 8. April 1997. Da rullet en nyanskaffet 53-modell DeSoto Powermaster inn foran Gamle Kjemi på Gløshaugen og ble behørig mottatt med champagne, hornmusikk og serpentinere. Navnekonkurranse ble utlyst og vinnerforslaget på nyanskaffelsen ble Kromprinsen.

Kromprinsen er som nevnt en grønn 1953 DeSoto Powermaster. Her finnes det ingenting som heter servostyring, speil på høyresiden eller økonomisk bensinforbruk. Bilen har i tillegg et noe spesielt girsystem, kalt "Tip-Toe Hydraulic Shift". At dette gjør den hakket vanskeligere å kjøre enn en gjennomsnittlig bil er ikke umulig, men også des(o)to morsommere. Automotives aktiviteter har de siste årene bestått av mekkekvelder på vinterstid, deltagelse på Amcar-treff på sommerstid, gokartturnering og kjørekurs med DeSotoen.

Kromprinsen blir også brukt på alle Smørekoppenarrangement det er en anledning til å kjøre bil (les: vise oss frem). I tillegg har det forekommet en og annen tur på naboen, kinotur når noe interessant dukker opp, Vognmaester har arrangert drive-in kino osv.

Fremover vil vi også prøve å få til noen filmvisninger, samt mat og drikkeservering ved mekking vinterstid. Bilen kan også leies (med chauffeur) til bryllupskjøring og andre oppdrag. Hvis du er interessert i mekking på noen som helst måte så er Kromprinsen interessert i deg. Kanskje kan dere kjøre en tur til Byåsen og nyte solnedgangen sammen?

Alle Smøregutter og Smørejenter med kjørekurs i baklommen kan låne Kromprinsen etter avtale med chauffeuren.