PhaestCom

IMG_3446.jpg

Denne Comiteen består av en festglad gjeng som liker å spre sitt gode humør i sosiale lag. Det er derfor deres oppgave å arrangere A/F Smørekoppens tradisjonsrike fester – nye som gamle. Pr. 2018 er følgende fester et minimum:

Phaestum Immatrikularis (Immball)

Dette er festen hvor A/F Smørekoppen feirer at nye Smøregutter har kommet til foreningen. Festen involverer seremonier, god mat og drikke, blide Smøregutter og mye sang.

LaavePhaest

Denne festen ble for første gang arrangert høsten 2010. Festen involverte låve, rodeo (type mekanisk), duell, cowboyer, mexicanere, whiskey og Tequilla. Det var 250 deltagere og stemning stod mildt sagt i taket. I 2011 prøver vi oss på nytt og håper på, om mulig, enda bedre stemning og flere deltagere!

QuindePhaest

På nyåret trekker Smøreguttene frem finstasen for å samles til en bedre middag og festlig kveld på byen. Denne gallaen ble til for nokså mange år siden da maskinstudiet bestod av kun gutter. Smøreguttene på den tiden innså at det ville være hyggelig med et sosialt lag med innslag av det feminine kjønn. De bestemte derfor at de skulle holde en fest hvor alle og enhver kunne ta med seg en Quinde. I dag bruker vi tittelen Quinde som en kjønnsnøytral tittel på en Smøregutts følge – på samme måte som en Smøregutt kan være en jente. På denne gallamiddagen er det altså tillatt å ta med seg en du har kjær, men det er absolutt ikke et krav. De senere år har bare i underkant av halvparten hatt med seg følge.

RaegePhaest

Når snøen er borte feires det at sommeren nærmer seg med Raegephaest (les rekefest). Smøregutter er å se i sprudlende humør etter å ha kledd seg ut som reker, danset som reker og spist reker. Det har visst seg at humøret er av så høy virkningsgrad at Raegephaesten aldri har blitt arrangert på samme sted to år på rad.