Fader Herons Verksted

IMG_7970.jpg

Hva er FHV?

Fader Herons Verksted, vanligvis kalt FHV, er Smørekoppens mekaniske verksted. Med Verksmester i spissen sørger Lurendreier, Torpedo, Sveiserev, Fresemester og de andre verkstedansvarlige at den gjengse Smøregutt SKAL få utfolde seg i de kunster man gjør på et mekanisk verksted.

Faste åpningstid på tirsdag og torsdag fra 18 til 21. Ellers send en melding til oss på Facebook for å mekke andre tider.

Hva slags utstyr finnes på FHV?

På FHV har vi to manuelle dreibenker, en multifunksjons manuell fresebenk, båndsag (materialsag), to søylebormaskiner, sveiserom med TIG, MIG, slipeutstyr og sandblåser, kaffetrakter, lydanlegg samt uante mengder småelektrisk, luftdrevent og hånddrevet verktøy.

I tillegg har vi en del materialer på lager som vi selger for 25kr kiloen (stål) og 35kr kiloen (aluminium). Hvis ikke vi har det som trengs bestiller vi materialer på tirsdag fra Smith Stål (gratis leveranse) som kommer på torsdag.

Hva kan man lage på FHV?

Man kan lage det man vil på FHV, det enste som begrenser deg er tre ting:

1. Inngangsdøra på 70 cm,

2. HMS-reglementet,

3. Norsk lov.

Hva har folk lagd på FHV?

Vi nevner i fleng: Luftputebåt, kano, modellkanon, el-sykkel, ølbryggingsutstyr, ølåpner basert på jernbaneskinne, bord, sykkelskjermer, vektløftingsutstyr, talerstol, Troll-7 Lysbryter, Kapra prototype, sykkeldeler, lysestaker, hammere, aquapulter osv.

MEN vanligvis kommer den gjengse Smøregutt for å fikse sykkelen sin.

Pins, glass og andre artikkler/oppdrag

Ønsker din linjeforening, comité eller gruppe å ha noen egne pins, øredobber, glass med logo eller lignende kan det være mulig at FHV lager dette for dere. Ta kontakt på mail eller Facebook for en særdeles uforpliktende samtale.

Historisk

Fader Herons Verksted kan spore sine aner tilbake til mai 1960. Daværende Phormand skrev blant annet dette i et brev til rektor ved NTH: “Ved samme anledning vil jeg gjerne få ta opp noen spørsmål angående Smørekoppens katalogsamling (angående utvidelse), og (u)muligheter for et lokale til et (mindre) verksted til smøregutters benyttelse.” Siden daværende rektor, Professor S. P. Andersen, var tideligere Stormester og Ridder i Smørekoppen var det ikke vanskelig å få gjennomslag for idéen. 10.Oktober 1961 ble verkstedets statutter godkjent av Samskibnaden i Trondheim og FHV ble høytidelig åpnet med festmøte i Rådsalen samme dag. Første arbeidsdag ser ut til å ha vært 19.Oktober, så det må ha vært en bra fest. Verkstedet ble sommeren 1964 flyttet fra kjelleren i hovedbygget til sin nåværende plass i Varmeteknisk.

 

Adresse:

Kolbjørn Hejes vei 1B, 7034 Trondheim

Kontakt oss:

Verksmester: Simon Gjerde tlf:47832541 simongjerde@yahoo.com

Torpedo: Andris Kvam

Lurendreier: Harald Grøndahl tlf:41569806 haragron@stud.ntnu.no